I Östersund

I Östersund finns mycket att göra, oavsett vilken tid på året ni besöker staden. Östersund är residensstad i Jämtlands län och i kommunen bor drygt 60 000 invånare. Som mittpunkt i Storsjöbygden är staden vackert belägen vid Storsjöns strand.

Badhusparken

Stadsparken som blivit den naturliga samlingsplatsen för Östersundarna; på somrarna med minigolf, bad, surf- och parkliv och på vintrarna som mittpunkt för Vinterstaden Östersund – då du kan hyra långfärdsskridskor och ge dig ut på den flera mil långa Medvinden.
Webbplats: Surfbukten
Webbplats: Medvinden (Vinterparken)

Djungelhuset

Ett 1 000 kvadratmeter stort lekland för de allra minsta upp till tolv år.  Erbjuder bl.a. klätterväggar, hoppborg, bollhav, airhockey och mycket mer.
Webbplats: Djungelhuset

ExpoNorr

Allt sedan 1950-talet har ExpoNorr arrangerat varumässa och marknad. Tusentals besökare och hundratals utställare. Anordnas månadsskiftet juni-juli.
Webbplats: ExpoNorr

Fotboll

Njut av ett av allsvenskans allra bästa lag på Jämtkraft Arena. Endast 15 minuter från campingen med bil.
Webbplats: Östersunds FK

Frösötornet

Längst uppe på Frösöberget hittar du Café Frösötornet här kan du ta dig en fika med utsikt över hela Frösön och Östersund.
Webbplats: Café Frösötornet

Frösö Zoo

Här finns över 700 djur från världens alla hörn. Frösö Zoo har också tropikhus och nöjespark. Öppet juni-augusti.
Webbplats: Frözö Zoo

Ishockey

Om hockey ligger dig varmt om hjärtat, varför inte kika in hemmalaget?
Webbplats: Östersund IK

Jamtli

Historielandet Jamtli är ett populärt besöksmål för hela familjen hela året. Här finns också ett anrikt museum, som just nu håller på att omvandlas till det som ska bli Nationalmuseum Norr.
Webbplats: Jamtli

Moose Garden

Hemvist för skogens konung: älgen. Följ med ut till Orrviken på en guidad tur för extra närkontakt.
Webbplats: Moose Garden

Multi Challenge

Välkommen till ett av Sveriges största äventyrshus. Här hittar du: Boda borg, laserhall, klättervägg, gokart och massor med andra utmaningar.
Webbplats: Multi Challenge

Skidstation

Ett av Sveriges största vintersportcentrum. Här anordnas regelbundet världscuptävlingar i bland annat skidskytte. En stor anledning till att en stor del av det svenska landslaget för både skidskytte och längdåkning bor i Östersund.
Webbplats: Skidstadion

Storsjöbadet

Vattenlandet Storsjöbadet bjuder på äventyrsbad, rutschkanor och spaavdelning. Öppet året runt.
Webbplats: Storsjöbadet

Storsjöcupen

Fotbollsturneringen som lockar hundratals unga fotbollslag och tusentals spelare varje år, från hela världen. Anordnas i början av juli.
Webbplats: Storsjöcupen

Storsjöyran

Sveriges största stadsfestival. Festivalen i slutet av juli lockar världsartister år efter år och det över en vecka långa krogstråket längs med Storsjöns strand är en av sommarens höjdpunkter.
Webbplats: Storsjöyran

Det finns naturligtvis mycket mer än så att göra. Östersund har många välrenommerade restauranger, caféer, utställningar samt små och stora butiker. Staden är dessutom värd för en stor variation av evenemang och aktiviteter året om.

Läs mer om vad du kan göra i Östersund på webbplatsen Visit Östersund