Läs gärna igenom våra boknings- och hyresvillkor för boende och kanoter nedan. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.

Bokningsvillkor

 1. Förskottsbetalning gäller generellt för alla reservationer. Undantaget camping utanför Storsjöcupen. Förskottsbetalningen är vanligtvis 1 natt för boende och transportkostnaden för kanotturer. För större grupper/bokningar kan andra villkor gälla.
 2. Din bokning är bekräftad efter genomförd förskottsbetalning.
 3. Om du vill ändra datum för din bokning får du göra det närsomhelst utan extra kostnad – under förutsättning att det på det datum du vill byta finns ledigt boende/kanottransport.
 4. Vid avbokning återfås normalt hela förskottsbetalningen förutom 250 SEK i administrativ avgift.
 5. Vid avbokning 24 timmar före incheckning återfås förskottsbetalning normalt ej: undantag kan förekomma, exempelvis vid flygstrejk, akut sjukdom (läkarintyg), force majeure etc. Vi strävar alltid efter att vara flexibla och rättvisa.
 6. För större bokningar (fler än 4 stugor) kan andra villkor gälla och specifika avbokningsvillkor bör förhandlas från fall till fall. Vi förbehåller oss rätten att vid större bokningar att ta ut en större andel i administrativ avgift vid avbokning. Vid avbokning 10 dagar före incheckning återfås förskottsbetalning normalt ej vid större bokningar (fler än 4 stugor).

Hyresvillkor för stugor

 1. Utcheckning sker senast 12.00 dagen för avfärd. Vi förbehåller oss rätten att ta ut extra hyra om tiden inte följs.
 2. Inteckning sker normalt mellan 15.00-18.00. Det går utmärkt att anlända senare, men meddela oss gärna i förväg. Under högsäsong är receptionen öppen till 22.00.
 3. Alla våra stugor är rökfria.
 4. Husdjur (undantaget katter) är välkomna i alla våra stugor, vänligen meddela vid bokningstillfället.
 5. Om det finns brister och/eller något saknas i stugan ni hyrt ska ni i första hand anmäla felet till receptionen och ge oss möjlighet att bedöma och åtgärda en eventuell brist. Ett eventuellt fel i en stuga innebär per automatik inte reducerat pris på hyran utan bedöms alltid från fall till fall. Vi strävar alltid efter att vara flexibla och rättvisa.
 6. För företag gäller särskilda hyresvillkor.
Lakan och handdukar

I stughyran ingår ej lakan och/eller handdukar. Dessa går att hyra mot en extra avgift och bör förbokas så tidigt som möjligt.

Pris för lakan + handduk är 50 SEK/set.

Lakan och handduk tas med till receptionen vid utcheckning när du inte bokat slutstäd (se nedan).

Slutstäd

Du städar själv din stuga innan utcheckning. Vill du inte städa själv så kan du köpa till den tjänsten. Slutstäd förbokas senast kvällen innan utcheckning, men gärna så tidigt som möjligt.

Priset för slutstäd är som följer:

 • Självhushållsstuga 250 SEK (1-2 nätter), 550 SEK (3 nätter eller fler)
 • Timmerstuga 150 SEK (1-2 nätter), 350 SEK (3 nätter eller fler)
 • Campingstuga 100 SEK (1-2 nätter), 295 SEK (3 nätter eller fler).

Vi städar hela stugan åt dig, men diskar och går med soporna gör du själv innan avfärd. Har du även hyrt lakan/handdukar, lägger du dessa i en hög i soffan.

Följande förbrukningsvaror ska finnas i självhushållsstugorna vid ankomst:

 • diskmedel
 • skurmedel
 • wc-anka
 • toalettrulle (1 st)
 • tvål (schampo finns ej).
Skador

Mindre skador på inventarier ersätts av hyresgästen med rimlig summa om vi efter samråd kommer fram till att så är skäligt efter dom rådande specifika omständigheterna för situationen.

Totalförstörda inventarier ersätts av hyresgästen enligt följande prislista.

Är det något som är sönder eller fattas i stugan meddela receptionen omgående, så kan vi åtgärda problemet så fort som möjligt (enligt punkt 5 i hyresvillkoren).

Hyresvillkor för kanoter och övrig utrustning

 1. Dagshyra (ej dygnshyra) gäller för all uthyrning av kanoter och utrustning. Kanoter och utrustning återlämnas senast 21.00. Vi förbehåller oss rätten att ta ut extra hyra om tiden inte följs.
 2. All paddling i våra kanoter/kajaker sker på egen risk. Att paddla kanot/kajak räknas som att framföra vilken annan fritidsbåt som helst. Det är ditt ansvar som kund att följa gällande sjöregler.
 3. Kunden måste vara simkunnig och använda flytväst.
 4. Samlingstiden för kanottransporter är i vanliga fall 09.00 i receptionen. Kanottransporter kan komma samordnas med andra grupper i mån av utrymme/sittplatser i bilen.
 5. Alla kanoter/kajaker återlämnas urtvättade och läggs med botten uppåt på rätt plats. I kajaker rengör ni och torkar även ur packutrymmen (svamp för urtvättning medföljer vid hyrtillfället).
 6. Vi kan rengöra kanot/kajaken åt dig mot en avgift på 200 SEK. Detta är även den summa vi debiterar ej rengjord kanot/kajak.
 7. Trangiakök/köksutrustning återlämnas diskat.
 8. Packtunnor återlämnas urstädade och rengjorda.
Skador

Alla våra kanoter/kajaker är försäkrade. Som kund riskerar du 1000 SEK i självrisk vid större skador. Vid mindre skador får vi gemensamt titta på det och komma överens om skälig ersättning.

Om fler kanoter/kajaker förstörts av samma sällskap räknas självrisken ut som följer: 2000 SEK extra för kanot/kajak nr. 2, 4000 SEK för kanot/kajak nr. 3 (pga extrem oaktsamhet), osv.

Eventuellt uppkomna skador på hyrd utrustning debiteras kunden. Kontrollera med ditt försäkringsbolag vad din hemförsäkring täcker. Totalförstörd utrustning ersätts av hyresgästen enligt följande prislista.

Personuppgifter – GDPR

 

Vilken information om dig samlar vi in?

Med ”personuppgifter” avses all information som direkt eller indirekt kan kopplas till en levande fysisk person. Vi behandlar endast dina personuppgifter i enlighet med tillämplig lag. Vi kan samla in personuppgifter direkt från dig då du använder våra bokningssystem (Sirvoy, Booking.com).

Information vi kan komma att samla in från dig:
 1. Identitetsuppgifter t.ex. namn
 2. Kontaktuppgifter t.ex. e-postadress, telefonnummer, adress
 3. IP-adress (om du bokar via vår hemsida)
 4. Önskemål och övriga behov
 5. Känsliga personuppgifter som exempelvis information om ditt hälsotillstånd (t.ex. om du bokar ett handikappanpassat rum)
 6. Övriga uppgifter du lämnar i samband med din bokning (t.ex. om ditt resesällskap)
 7. Kvittouppgifter, t.ex. uppgift om genomförda köp
Varför samlar vi in dina personuppgifter?

Om du bokar boende hos oss behandlar vi dina personuppgifter i syfte att tillhandahålla, hantera, administrera, följa upp och ta betalt för din bokning.

Detta omfattar även vår behandling i syfte att påminna eller informera dig om din bokning i anslutning till din vistelse. Det är nödvändigt att du lämnar de uppgifter vi efterfrågar för att vi ska kunna hantera din bokning.

När du bokar åt annan ansvarar du gentemot oss för att du har tillåtelse från den eller de andra personerna att Lits Camping & Kanot behandlar dess personuppgifter i enlighet med denna Integritetspolicy.

Till vem lämnar vi ut dina personuppgifter?

Vi kan komma att lämna ut dina personuppgifter till våra underleverantörer, exempelvis som tillhandahåller IT-tjänster eller bistår oss med analys eller statistik. Vi lämnar bara ut personuppgifter för ändamål som är förenliga med de ändamål för vilka vi har samlat in dem.

Vi kan komma att lämna ut dina personuppgifter till polisen om vi enligt lag skulle vara skyldiga till det.

Hur skyddar vi dina personuppgifter?

Vi har vidtagit lämpliga åtgärder för att skydda dina personuppgifter mot t.ex. förlust, manipulation eller obehörig åtkomst. Vi anpassar kontinuerligt våra säkerhetsåtgärder för att på så sätt upprätthålla en hög säkerhetsnivå.

Ändringar i vår Integritetspolicy

Vi håller vår Integritetspolicy uppdaterad och vi kommer att publicera våra uppdateringar på denna hemsida. Denna Integritetspolicy uppdaterades senast den 7 september 2018.

Om uppgifterna skulle visa sig vara felaktiga, ofullständiga eller på annat sätt irrelevanta åligger det Lits Camping att vidta rättelseåtgäder.

Begäran om registerutdrag: Du har rätt att få information om hur Lits Camping behandlar dina personuppgifter. Detta görs genom en egenhändigt undertecknad begäran till Lits Camping.

Brevet skickas till:
Lits Camping
Lillsjöhögen 275
831 91 Östersund