Allmänt

Stugor

Det beror lite på vilken stuga man har bokat. Vänligen se se: Stugor eller Priser för stugor

Ja, det finns element där man kan justera värmen.

I Självhushållsstugorna finns vatten. Men inte i camping- eller timmerstugorna, däremot finns det en vattendunk för att hämta vatten från köket i servicebyggnaden.

Ja, myggfönster ska finnas i alla stugor.

Ja, det går bra att parkera både utanför Självhushållsstugorna och Campingstugorna/Timmerstugorna.

Vid avbokningar återfås normalt sett hela förskottsbetalningen förutom en administrativ på 250 SEK. Avbokar man i sista minuten, det vill säga senare än kl.12.00 dagen innan tar vi ut kostnaden av första natten i avgift.

Hundar går bra att ha i alla stugor. Däremot får man inte ha några andra husdjur, däribland katter.

Ja, i Självhushållsstugorna finns TV. Däremot finns ingen TV i Timmer- eller Campingstugorna, då får man istället gå till det allmänna köket om man vill se på TV.

Olyckor kan alltid förekomma och det har vi förståelse för. Skulle vi märka att något gått sönder på ett vårdslöst sätt finns en chans att ni blir betalningsskyldig för det. Nedan ser ni listan för förstörda saker

Prislista för totalförstörd inventarier

Kanot

Nej. Däremot får ni ha kvar kanoten/kajaken de dagar ni betalat hyra för.

För kanottransporter betalas alltid transportkostnaden i förskott. Vi erbjuder faktura, Swish eller betallänk. Resten betalas på plats innan avfärd.

Nej. Det är bara att komma. Ha i åtanke att vi har endast dagshyra av kanoter/kajaker, det blir alltså inte billigare att hyra i endast några timmar.

Olyckor kan alltid förekomma och det har vi förståelse för. Skulle vi märka att något gått sönder på ett vårdslöst sätt finns en chans att ni blir betalningsskyldig för det. Nedan ser ni listan för förstörda saker

Prislista för totalförstörd utrustning

I en bil får vi plats med max 8 passagerare utöver chauffören.

Som max ryms 4 st tunnor i en kanot.

Generellt så rekommenderar vi inte att sitta tre i en kanot då det försämrar hela upplevelsen. Sitter man tre blir det väldigt tungt. Det kan gå bra om man har ett väldigt litet barn med sig som sitter i mitten, men vi skulle aldrig rekommendera tre vuxna att sitta i en kanot. Då föreslår vi hellre att hyra en kanot och en kajak. Vill man trots detta ändå sitta tre i en kanot har vi ett fåtal med tre sittplatser. Dessa kanoter hyr vi endast ut för dagsturer och inte längre turer.

Nej. Vi har endast enmanskajaker.

Vi möts vid 10:00 vid receptionen. Då ska kontrakt skrivas och packning påbörjas.

Om du har privata kanoter och enbart vill hyra transport gäller samma priser som våra kanottransporter (se här: Priser för kanot) fast med ett generellt påslag om 50 procent. Kontakta oss gärna för mer information.

Ja, vi rekommenderar att alltid ha med sig en kanotvagn. Detta är för att underlätta transporten av kanoten på land, vilket du kommer behöva göra om du paddlar Hårkan då det är ett flertal kraftverk längs vägen. Du slipper då också ta ur all packning ur kanoten.

Ja vi rekommenderar starkt att använda packtunnor. De är vattensäkra och tål väldigt mycket så risken för att skada dem är minimal. Samt att om det sker en olycka så flyter dem. Soppåsar eller andra slags vattentäta packpåsar är mycket mindre tåliga än packtunnor.

Vi kan som max transportera 10 st kanoter per bil med tillhörande kanotsläp.

Nej. Detta är dels för att kostnaden för transporten även innefattar kartor och all service runt er kanottur och dels för att vi inte vill släppa av två olika grupper vid samma startpunkt eller ens i närheten av varandra, detta för att man ska få uppleva naturen utan att det känns trångt på vattnet. Det blir alltså inte billigare även om ni skulle dela bil med en annan grupp!

Särskilt vad gäller juli och augusti är det viktigt att vara ute i god tid och boka ett datum, gärna så tidigt som 3-4 månader i förväg för att ni med största sannolikhet ska få det datum ni vill ha. Vi har begränsat antal med bilar/chaufförer och vissa datum är mer populära än andra och då är det först till kvarn som gäller. Vi är dock flexibla och det mesta går att lösa.

Att paddla kanot är inte alls svårt och vi erbjuder allt från en dagsturs paddlande upp till flera veckors turer. Är ni oerfarna visar vi grunderna innan ni ger er ut. Vill ni bara testa på en dag är det bara att dyka upp i receptionen när vi har öppet, ni behöver inte förboka.

Lär mer på https://litscamping.com/kanot/

Det är olika från år till år, men vanligtvis tidigast i mitten på maj. Det beror mycket på väder och vind och när isen lossnar. På hösten går det att paddla fram till slutet av oktober. Om man inte är rädd för kyliga nätter så är hösten en otroligt fin tid att ge sig ut i den norrländska naturen.

För längre kanotturer har vi Kanadensare av olika märken och typer.Våra vanligaste kajaker är Prijon Kodiak. Om ni vill läsa mer om hur mycket de rymmer kan ni läsa de här: Prijon Kodiak

Ja, vi säljer fiskekort för Lits Fiskevårdsområde samt Kanotfiskekort för nästan hela Hårkan Inom Sveriges gräns, för norska sidan behöver ni ett annat fiskekort, detta kan vi stanna på vägen upp till 150km så ni kan köpa.

I Hårkan finner du de vanligaste fiskarterna: abborre, harr, öring, sik och gädda.

Det är viktigt att man håller sig uppdaterad gällande regler kring fiske, till exempel om det råder fiskeförbud i vissa sjöar eller av vissa fiskarter. Du kan alltid fråga oss i receptionen vad som gäller.

De vanligaste djuren här är bland annat älg, ren, rådjur, räv och bäver. Det kan förekomma enstaka björnar men de är sällsynta då de oftast är väldigt skygga. Man ska alltid visa stor respekt för djuren i skogen och inte på något sätt försöka tränga eller skrämma dem. Men generellt så är de inte farliga.

Ja en normal sommar kan det vara ganska mycket mygg i skogen. Vi rekommenderar att ta med sig myggmedel.

På våren avråder vi från att dricka vattnet på grund av vårfloden som drar med sig all smuts från sidorna av älven.

Nej. Däremot samarbetar vi med flera kanotcoacher, däribland Matt Larsson-Clifford som driver Sweden Outdoors Coaching.

Alla bär ett eget ansvar att vara uppdaterad och följa de regler som faktiskt gäller när man är ute i naturen. Se: Allemansrätten

Upp till en vecka innan transportdatum kostar det 250 SEK att avboka. Avbokar du med mindre än en vecka kvar till transportdatum betalar vi inte tillbaka några pengar alls som du redan betalat in.

Ja, kartor över hela turen ingår i priset.

Vid 110 km och vid 60 km finns det möjlighet att ta sig till de närliggande närliggande samhällena och fylla på med förnödenheter. Vi visar på kartan innan vi släpper ut er hur ni tar er dit.

Generellt är vattennivåerna i Hårkan alltid bra eftersom vattenflödet kontrolleras av kraftverk. Skulle vattennivåerna ha sjunkit så pass mycket att det eventuellt kan bli problem att paddla hör vi av oss till dig i god tid innan.

Kontaktinformation

Företag

Bokningsförfrågan

Grace Garcia Pettersen
Grace Garcia Pettersen
@GraceGarciaPettersen
Läs mer
Many things to do..perfect for the whole family. clean toilet and i like the kitchen too
Katarina Eckhardt
Katarina Eckhardt
@KatarinaEckhardt
Läs mer
Mysig campingplats. Mycket omtanke och fin skötsel. Trevliga och roliga detaljer. Massor med fritidsaktiviteter. Hit kommer vi troligen igen. Skönt att vi ska vara här en dryg vecka!
Daniel Ekstedt
Daniel Ekstedt
@DanielEkstedt
Läs mer
Mycket trevlig camping och mycket trevlig personal, vi var där häromdagen och badade med barnen, fin strand och fin botten i vattnet samt perfekt med en lekplats på stranden också, Hit kommer vi åka många fler gånger 🖒🖒🖒🖒🖒🖒
Malin Ekendahl
Malin Ekendahl
@MalinEkendahl
Läs mer
Blev glatt överraskad hur mysigt o fint det var. Trevlig personal!
Ida Kruth
Ida Kruth
@IdaKruth
Läs mer
Snyggt å rent. Trevlig personal och riktigt bra service. Nära bra fiske , och fina omgivningar.
Rolf A Westerlund
Rolf A Westerlund
@RolfAWesterlund
Läs mer
Bra och charmig camping,ordning och reda,rent.Nära till natur och fiske 6 gången vi är här
Föregående
Nästa