Lits Camping och Kanot är ett familjeföretag som varit aktivt i Östersundsområdet sedan början av 1990-talet. Idag är vi en av Norrland största kanotcentraler med över 25 års erfarenhet av att hyra ut kanoter i Jämtland.

På Lits Camping och Kanot finns närmare 30 stugor i olika standard och storlekar och gott om campingutrymme blott ett stenkast från Hårkan som flyter ut i Indalsälven precis där vi finns.

Vi är ett litet familjeägt företag och vet vi hur viktigt det är med god service och personligt bemötande. Många av våra gäster återkommer år efter år och vi arbetar ständigt på att förbättra campingen, stugorna och kanotverksamheten.

Historia

År 1990 flyttade Ove Djurberg tillsammans med familjen till Lillsjöhögen och startade kanotcentralen Little Lake Hill Canoe Center. Redan då arrangerade vi långturer på älven Hårkan, som rinner hela vägen från Norge.

Flera år senare tog Ove med familj år 2000 över driften av Lits Camping från Östersunds kommun och flyttade även över kanotcentralen till udden Hårkmon i Lit. Den nya utgångspunkten var synnerligen god då Hårkan rinner ut i Indalsälven precis där campingen är lokaliserad.

Sedan dess har Lits Camping och Kanot alltjämt fortsatt drivas inom familjen och både Oves fru Romy och deras fyra söner Rasmus, Björn, Christoffer och Alexander har jobbat eller jobbar inom verksamheten.

Samarbetspartners

Matt Larsson Clifford driver Sweden Outdoors Coaching och brinner för kanoting och vildmarksliv. Varje år har han flera grupper ute på Hårkan. Läs mer om Matt och hans verksamhet @swedenoutdoors på Facebook.

Reinhold Schäfer har specialiserat sig särskilt på kursverksamhet för män och många tyska grupper har besökt Jämtland genom åren. Läs mer om verksamheten på hans webbsida.

Vi är också medlemmar som partner till Destination Östersund, en organisation som ägs av näringslivet och som verkar för att utveckla och marknadsföra Östersundsområdet.